CAORUNN GIN HIGHLAND STRENGTH 0,7L 54%

5 hodnocení

Proč se vyplatí koupit  CAORUNN GIN HIGHLAND STRENGTH?

 

  1. Caorun se vyrobený k příležitosti 10. výročí detilérky.
  2. Ruční výroba
  3. Odvážnější příchuť – gin ​​s vyšším obsahem alkoholu zajišťuje, že chutě nejsou příliš naředěné, a proto se gin s vyšší silou propůjčuje mnohem výraznější chuti.
  4. Perfektní pro míchání s koktejly– silnější gin má veškerou základní DNA, kterou byste očekávali od klasického ginu, což je patrné z nosu a chuti. Vyšší síla však dává G&T nebo jinému koktejlu trochu více údernosti.
  5. Silnější chuťový profil – ačkoli se silnější gin vyrábí stejným způsobem jako klasický gin, jeho stáčení na vyšší ABV dodává tekutině silnější jalovcový charakter a chuťovému profilu dodává bylinné tóny, které se u klasického ginu nevyskytují.
  6. Dilutes A Bitter Tonic – pro ty, kteří nemají rádi chuť hořkého toniku, vyšší gin zředí hořkost toniku.
  7. Alkohol se rychleji odpařuje – alkohol se s teplotou v ústech rychleji odpařuje a zanechává mnohem kulatější a trvalý pocit v ústech.
  8. Gin proslulý v kraji známém pro whiskycaorunn
Dostupnost Skladem
Kód: 620
965 Kč
CAORUNN GIN HIGHLAND STRENGTH 0,7L 54%
5 hodnocení
5,0 5 hodnocení

Caorunn je jedním z nejlepších skotských ginů v okolí, tak proč vyrábějí nový Highland Strength Gin?

Srpen 2019 byl 10. výročím výroby prvního ginu v Caorunnu, ginu, který pomohl nastartovat renesanci skotského ginového průmyslu. Tento skvělý gin dosáhl celosvětového úspěchu.

275792286_10159531617073954_6039240076755026182_n

Na oslavu tohoto výročí vyrobil Master Distiller Simon Buley nový Highland Strength Gin, lahvovaný na robustní 54 % ABV. Jaké jsou tedy výhody silnějšího ginu? Simon Buley vysvětluje:

  • Odvážnější příchuť– gin ​​s vyšším obsahem alkoholu zajišťuje, že chutě nejsou příliš naředěné, a proto se gin s vyšší silou propůjčuje mnohem výraznější chuti.
  • Perfektní pro míchání s koktejly– silnější gin má veškerou základní DNA, kterou byste očekávali od klasického ginu, což je patrné z nosu a chuti. Vyšší síla však dává G&T nebo jinému koktejlu trochu více údernosti.
  • Silnější chuťový profil – ačkoli se silnější gin vyrábí stejným způsobem jako klasický gin, jeho stáčení na vyšší ABV dodává tekutině silnější jalovcový charakter a chuťovému profilu dodává bylinné tóny, které se u klasického ginu nevyskytují.
  • Dilutes A Bitter Tonic – pro ty, kteří nemají rádi chuť hořkého toniku, vyšší gin zředí hořkost toniku.
  • Alkohol se rychleji odpařuje – alkohol se s teplotou v ústech rychleji odpařuje a zanechává mnohem kulatější a trvalý pocit v ústech.Caorunn.

 

  • Caorunn_Scottish_gin_Simon_Buley 

                                               Caorunn Master Distiller Simon Buley.

 

Nový gin používá stejných pět místně sbíraných rostlinných látek jako běžný gin Caorunn : pampeliška, vřes, jablko červenavé, myrta bahenní a jeřabiny. Caorunn je mimochodem galské slovo pro jeřabinu. K tomu Buley přidává šest tradičních ginových rostlin.

Caorunn_Scottish_gin_botanicals.jp

 

Caorunn Highland Strength Gin je poté destilován v jediném funkčním destilačním přístroji Copper Berry na světě. Obsahuje čtyři velké tácy, na kterých jsou rostlinné látky rozprostřeny a díky pomalému destilačnímu procesu jsou ve výsledném duchu zdůrazněny chutě těchto rostlin. Tím, že nedojde k rozředění ducha jako obvykle, chutě Caorunnu jsou zvýrazněny ve výrazu Highland Strength.

Caorunn_Scottish_gin_distillery_2

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Destiláty
Hmotnost: 1 kg
Objem: 0,7 l