Tradiční španělské šumivé víno brut nature, z vinařské oblasti Cava. Vyrábí se tradiční metodou champenoise.
Základem této Cavy je výběr ze tří tradiční odrůdy vinné révy. Vyznačuje se vynikající chuťovou sílou, ale zároveň je jemné a elegantní.
Barva: Jasně žlutá barva s jemnou perzistencí bublin konstantně stoupajících a tvořící typickou korunu.
Vůně: Plné aroma čerstvých jablečných stop, intenzivní vůně citrusových plodů.
Chuť: Elegantní, svěží, ovocná chuť s vyváženým balancem kyselosti.
Odrůda: 45 % Macabeo, 34 % Xarel·lo a 21 % Parellada.
Doba zrání: Nejméně 12 měsíců za přísných podmínek stálé regulované teploty a vlhkosti po celou dobu zrání.
Obsah alkoholu: 11,4 % obj.
Celková kyselost: 5,1 g/l – cukr: 0,9 g/l.
Teplota podávání: Doporučuje se podávat mezi 4 a 5 stupni.
Objem: 0,75 ml.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Objem: | 0,75 l |